Over Seven

Foto van een toekomstbestendig huis met tuin in de zon

Seven: samen bouwen aan en voor de toekomst

Gebouwen realiseren waarin mensen opbloeien en die een positieve klimaatimpact hebben. Daar gaan we voor bij Seven. Met hedendaagse technieken creëren we gebouwen die geen energie kosten, maar energie geven. Daarbij hanteren we een integrale visie op ontwerpen met de natuur, het gebouwcomfort en het verlagen van het energiegebruik.

Onze naam ‘Seven’ verwijst onder andere naar de zevende generatie na ons. Die generatie vormt het uitgangspunt van onze adviezen: wat is de impact van het gebouw op hen? Wat zullen zij van het gebouw vinden? Ons doel is dat zij vinden dat wij een goed gebouw gecreëerd hebben.

Zo zorgen wij ervoor dat onze opdrachtgevers het best mogelijke gebouw krijgen op het gebied van bouwfysica en klimaatimpact. Dat kunnen we niet alleen. Daarvoor werken we nauw samen met gelijkgestemde bouwprofessionals en onze opdrachtgevers. Door actief betrokken te zijn vanaf het begin van het ontwerpproces, komen we samen tot de mooiste resultaten voor de mens en de toekomst.

Jan Geerts: kennisexpert met een groot klimaathart

Seven is in 2023 gestart door ir. Jan Geerts. Hij heeft als koploper al ruim 17 jaar ervaring met energiezuinig ontwerpen en bouwen. Zijn kennis zette hij met BCD Advies in als zelfstandig adviseur voor kleinschalige vooruitstrevende projecten, zoals particuliere woningen en CPO-woningen. Daarvoor was hij 8 jaar werkzaam bij een toonaangevend bouwfysisch adviesbureau, waar hij werkte aan zeer grote en uitdagende projecten, zoals musea, woontorens, ministeries en ziekenhuizen.

De laatste jaren is tot hem doorgedrongen dat we het roer drastisch om moeten gooien als we willen dat de zevende generatie na ons ook op een leefbare planeet kan wonen. Goed is dan niet goed genoeg; we moeten kijken wat minimaal nodig is voor een gezonde toekomst. Daarom heeft hij zich in 2018 laten certificeren als passiefhuis-ontwerper en heeft hij zich autodidactisch bijgeschoold over biofilisch ontwerpen. Bovendien woont hij in een ecologisch gecertificeerd passiefhuis.

Geen ongezonde gebouwen gebouwd met fossiele grondstoffen, maar regeneratieve leefomgevingen waar mens en natuur tot bloei komt. Vanuit deze overtuiging geeft hij bij Seven advies aan architecten en ontwikkelaars die niet ‘goed genoeg’ maar ‘serieus goed’ willen doen. Zo combineert hij zijn hart voor het klimaat met zijn kennis over bouwfysica.

Foto van interieur van toekomstbestendig huis
Scroll naar boven